Image Alt

Kjole og drakt

Landsmøte og 70-årsjubileum

Norges Kjole- og Draktsyerforbund ble stiftet i 1947, med Asta Bjerkaas Andersen som formann. Vi feirer med andre ord 70 års jubilé i år. I den forbindelse ble Landsmøte sammen med seminar for svenneprøve nemnder og festmiddag arrangert i Bergen fra 19. mai til 21. mai.

Samlingen startet fredag med interessant besøk hos Oleana hvor Signe Aarhus viste oss rundt. Lørdagen var det Landsmøte hvor vi startet med en gjennomgang av historikken runde kjole- og draktsyerfaget. Vi fikk benytte fine lokaler på Årstad videregående skole og lærerne hadde ordnet lunsj til oss.

Etter pausen startet seminaret for nemndmedlemmer og andre interesserte. Målet var å finner noen felles retningslinjer for bedømming av prøvene og diskutere nivå og oppgaveformulering. Vi kom fram til en del punkter som vil bli sendt ut til alle nemndene på landsbasis. Det var en godt møte og mye engasjement. Vi fikk mange fine innspill. På lørdag kveld var det festmiddag på Magic Hotell med kamskjell, indrefilet og jordbærmousse. Tine Solheim kom også innom og fortalte oss om opptakene av Det Store Symesterskapet som foregikk i Bergen samtidig. Det var både morsomt og interessant.

Søndag var det en kort oppsummering før vi avsluttet arrangementet. Takk til lærere på Årstad som hjalp oss med lokaler og praktiske oppgaver. Det ble en nyttig og hyggelig samling for de 24 som deltok.

Første rad fra venstre: Lise Eckbo (styremedlem), Anne -Kirsti Pagander (Glemmen vgs og klagenemnd), Jorunn Sæter (leder), Ragnhild Wengaard (styremedlem) med et «helt ferskt medlem» på fanget, Rita Gjerde (Årstad vgs) og Detelina Nenova (systue i Hamar). 2 rekke fra venstre: Siw Kristin Flekke (Sogn og Fjorande), Nina Knutsen (nemnd i Hordaland), Marianne Alfsen (Godalen vgs), Sidsel Wiborg (æresmedlem), Guro Eide (nemndmedlem i Hordaland), Lindis Sørum (systue i Sandefjord), Therese Nesse (nemndmedlem i Hordaland)og Tore Håvold (nemndmedlem i Møre og Romsdal). Siste rekke bak: Anne Marie Gottschalk (sekretær), Gøril Johansen (styremedlem), Elisabeth Aandahl (æresmedlem-delvis gjemt), Siw Aina Pettersen (nemnd i Hedmark), Stine Berg (Årstad vgs)  (Årstad vgs), Silje Teland Pedersen (nemnd herreskredder, kostymesyer og kjole og draktsyer), Bjørg Nelly Fagerlid (Årstad vgs), Toril Christie (nemnd Oslo og Akershus) og  Mona Tverberg Fyllingen (nemnd i Hordaland)