Image Alt

Kjole og drakt

Retningslinjer smittevernforebygging mot Covid 19 for systuer

Vi har fått flere henvendelser angående dette, og lenge måtte slik type virksomhet holde stengt og det var lite informasjon å få generelt. Nå som det har blitt åpnet noe opp igjen så har vi fått utarbeidet noen retningslinjer som vil ivareta smittevernhensyn i henhold til FHIs råd.

Det har også kommet spørsmål om levende modell eller byste for de som skal opp til svenneprøven og vi i Styret har kommet fram til at byste er noe annet enn levende modell og anbefaler bruk av modell. Ved å følge denne veilederen så vil både modellen, lærlingen og Nemnda være ivaretatt. Eksempelvis åpnes det opp for frisører med liknende tiltak og de har som oftest nærmere og lengre kontakt med kundene sine enn i vårt virke. Ved sykdom med evt samme type tiltak som ordinært sykdomsfrafall i en normalsituasjon gjennomføres. Noen melder at det er vanskelig å få tak i modell nå, men vi håper at disse smittevernreglene og god veiledning samt aktiv bruk av maske og hansker vil trygge situasjonen.

Vi ønsker dere alt godt i denne spesielle tiden. Bare ta kontakt med oss dersom dere har spørsmål så skal vi forsøke å hjelpe så godt vi kan.

Med vennlig hilsen
Styret
Norges Kjole- og Draktsyerforbund